Turf Dick's Schoenen sportartikelen Baseball Heren Icon Adidas wtZ1xzvn

Gisteravond gingen we aan tafel met niemand minder dan Gerdi Verbeet. Hoewel het onderwerp serieus was, werd het een geanimeerde en vooral ook genoeglijke avond.

Heren Smith 011 Velcro Schoenen Groen Wit Stan Adidas Clover SgBqzwxvcU

75 jaar vrijheid… Over herdenken en vieren. Zoals vaak gaan nare en goede dingen hand in hand, de duisternis en het licht. We vieren de vrijheid, omdat we slachtoffers van onvrijheid, de Tweede Wereldoorlog, te herdenken hebben.

Gerdi, voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, nam ons mee naar het ontstaan van de Nationale herdenking. Ze vertelde hoe de overheid direct na de oorlog vooral bezig was met de wederopbouw en er alleen particuliere herdenkingen waren. Jan Drop, een verzetsman uit Den Haag die zijn familie verloor in de oorlog, nam vervolgens het initiatief om de slachtoffers nationaal te herdenken. Hij noemde dat initiatief: Commissie Nationale Herdenking 1940 – 1945. De Nationale herdenking vond tot 1988 plaats op de Waalsdorpervlakte en sinds 1988 op de Dam.

Gerdi vertelt over hoe het Comité ermee omgaat dat de inhoud van de Nationale Herdenking onderhevig is aan debat en in ontwikkeling is, en hoe zij er voor pleiten om ook de nieuwe Nederlanders te betrekken bij de herdenking. De voortschrijding van de tijd maakt dat er steeds minder getuigen, overlevers, zijn. Onverdraagzaamheid is echter van alle tijden. Juist daarom is het belangrijk de verbinding te zoeken met huidige generaties, opdat het bewustzijn over onze vrijheid levendig blijft.

Een bijzondere bijkomstigheid is dat zich onder de aanwezigen een oud-collega uit de Tweede Kamer, en zelfs een oud-klasgenoot van de lagere school van Gerdi bevinden. Dit geeft een mooi persoonlijk tintje aan deze avond. En hoewel we met vijftig leden en introducés waren, was de sfeer verrassend intiem.

Womens Nike Koop koop online Air nike goedkope Online Shoes
Online Air Koop nike Nike Shoes online goedkope koop Womens
nike Nike online koop Koop Womens Shoes goedkope Air Online

Recent Comments

  Nike Air nike online Online Koop Shoes Womens goedkope koop

  Contact

  De Amstel Club
  Prof. Tulpplein 1
  koop Online Womens Nike nike Koop Air goedkope Shoes online 1018 GX Amsterdam
  T +31 (0)20 – 520 31 49
  E [email protected]
  I www.amstelclub.nl

  Adidas Black Gewichthefschoenen Gewicht Power Adipower Lifting v4Hq7vw
  error: Content is protected !!